top of page

Ik wilde als 17- jarige graag naar de Rijkspolitie. Mijn schoolkeuze was daartoe al gemaakt. Een folder in de brievenbus was voor mijn moeder aanleiding mij enthousiast te maken voor de Grafische School. Kon ik lekker met mijn handen werken. Dus 4 jaar een opleiding op een voor mij onbekend terrein. Mijn loopbaan daarna was wel dichtbij die industrie en pas een decennia later kwam ik via een schoolvriendje in de drukkerij wereld. Al snel directeur en 8 jaar bij verschillende bedrijven in het concern. Na veel omzwervingen kwam ik tot de conclusie dat het allemaal niet was in mijn loopbaan, wat echt bij me paste. Ik stond daar bij stil en raad eens, op mijn 58ste wilde ik nog steeds bij de Rijkspolitie. De belangrijkste verlangens waren toen vrijheid, dynamiek, eerlijke maatschappij en rechtvaardigheid. En dus nog steeds! Dit besef is belangrijk voor reflectie, wat zijn motieven en drijfveren. Wat geeft je energie en vleugels. En doe je dan andere dingen dan kost dit je veel energie. Gezond leven 2 stappen vooruit en energie verspillen 3 achteruit. Ik ben gelukkig mensen gaan begeleiden naar een beter leven.

Ik neem je mee in je achterliggende leven, familie afkomst, opvoeding, gezinsleven, relaties en werk. Holistisch om je echt beter te maken. Door beproefde technieken zoals NLP, Familie opstelling en Walking-In-Your-Shoes*. En vooral mijn levenservaring en alle mooie doorlopen trajecten met mooie mensen. En vooral belangrijk: het is jouw traject en jouw tempo!

Hartelijke groet, Paul Baas

* Zie www.jblt.nl


Waarom met mij?

Mijn levenservaring is ook weten waar de doodlopende wegen zijn. Diepgewortelde overtuigingen die je leven beheersen. Ga voor een goed leven en doorbreek de patronen waar je last van hebt. Ik werk ook met ervaren coaches op verschillende thema's, helpen mij om jouw leven beter te maken.

Daarbij is mijn werkervaring zeer divers op managementniveau bij verschillende bedrijfssoorten, MKB, Beursgenoteerd, Familiebedrijf, profit en nonprofit en overheid.

Ik kan bij executive search een prominente rol spelen voor de juiste match. Zie ook  'Partners' waarmee ik samenwerk.Reacties van coachees:


"Ben heel dankbaar dat je mijn nieuw​e werkrichting hebt laten inzien en vormgegeven. Heerlijk om nu als zelfstandige mijn eigen weg te gaan in datgene waar ik goed in ben ".


" 't bedrijfsleven heeft iemand als jij hard nodig".


"Door jouw holistische coaching heb je in het outplacementtraject veel meer toegevoegd aan mijn zelfkennis en zelfvertrouwen".


"Mooi hoe jij door je levenservaring zo praktisch kan ondersteunen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en loopbaankeuze".


"Het is prettig dat ik jou ook in volgende jaren na de coaching nog steeds advies kan vragen en je mij daarmee opnieuw helpt".


"Je hebt mij echt geholpen authentieker te zijn met inzicht in mijn capaciteiten".


"Jij hebt mij zoveel inzicht gegeven in mijn persoonlijkheidstype dat ik minder stress ervaar en ook mezelf beter begrijp en ook beslissingen neem die bij mij passen".


"Haha, het duizelde wel eens zoveel vaart zet jij erachter en toch rekening hebt gehouden met mijn tempo". 


"Dank je dat je mij hebt benaderd voor die mooie nieuwe baan, een super  loopbaanadvies!".

bottom of page